dinsdag, september 26, 2006

Multiflex placemats heeft een LOGO!

De kinderen hebben hun creativiteit laten botvieren op het maken van een logo. De vorige les kwam naar voren dat productherkenning erg belangrijk is. Dit komt vooral door de logo's die de kinderen snel herkennen. De huiswerkopdracht was dan ook: maak een logo dat bij ons product "multiflexplacemats" past. In een gesprek tussen een aantal leerlingen en mij zeiden de kinderen dat het best moeilijk was om een logo te maken wat precies paste. In het gesprek kwam naar voren dat het helemaal niet zo'n gek idee zou zijn als we een specialist zouden vragen of hij ook zijn medewerking ( gratis natuurlijk ) zou willen verlenen. De leerlingen in kwestie hebben contact opgenomen met de ontwerper en hebben hem het probleem voorgelegd. Hij zei dat hij wel belangeloos zou willen kijken of hij iets uit de mouw kon schudden. Ondertussen gingen de kinderen onverstoorbaar door met hun voorbereidingen voor een goed logo. Ze hebben veel logo's bekeken op het internet, maar ook logo's die steeds voorbij komen zoals op kleding.


De dag van de waarheid. De keuze van ons logo!

De kinderen hadden allemaal een logo gemaakt. De een had er veel tijd in gestoken, de ander wat minder. Wel opvallend was dat iedereen een verhaal had bij zijn of haar logo. Dat mochten de kinderen vertellen voor de groep ( de zoveelste verkooptraining! ) Je merkt dat de kinderen steeds beter rekening gaan houden met het publiek aan wie ze verkopen.

We hebben een groot stuk papier gepakt en daar het aantal logo's op gezet.
De logo's werden tentoongesteld in de klas en de kinderen konden op een papier het logo waarderen van een 6 tot en met een 10. Hieronder ziet u het lege blad. (De volgende keer is het slimmer om de beamer en excel te pakken).

De kinderen ging nu klas door om de logo's te gaan bekijken en te gaan beoordelen. Hieronder ziet u een overzicht van een aantal logo's gemaakt door de kinderen.






Hieronder ziet u een totaal overzicht van onze logo's




De kinderen mochten daarna hun papier met cijfers invullen op het lege blad. Deze cijfers werden daarna opgeteld en konden de kinderen zien wie de uiteindelijke winnaar was en met welk logo wij ons product herkenbaar gaan maken.

De kinderen hebben alkaars werk van optellen gecontroleerd. Op deze manier waren ze niet alleen verantwoordelijk voor hun eigen werk, maar ook voor het werk van een ander.

WAT HEBBEN WE GEKOZEN!!!!!!!!
De kinderen van multiflex palcemats feliciteren bas2 met hun ontwerp dat door ons gekozen is als logo!


Onze onderneming naar het produceren van placemats gaat door. We gaan ons nu storten op het productieproces. We gaan het proces uitwerken om te kijken welke materialen en tijd we nodig zijn om ons product te maken

Geen opmerkingen: