vrijdag, oktober 06, 2006

Wouter Bos op obs de schakel in Hoogezand

Tijdens een bezoek op donderdag 5 oktober aan onze school heeft de partijleider van de PVDA een les gegeven aan de leerlingen van groep 7 en 8. Hij kwam deze les geven in het kader van de dag van respect.
Voor een verdere impressie wil ik u graag verwijzen naar de website van onze school:

www.deschakelhoogezand.nl

De komst van Wouter Bos was voor ons een uitgelezen kans om de allereerste prototypes uit te delen van onze placemats .We hebben voor hem speciaal 4 verschillende placemats bedacht en gemaakt. (Dankzij Drukkerij Helpman waren toch alle benodigdheden op tijd op school!)

Hieronder ziet u de 4 placematsDie wij Wouter Bos aangeboden hebben.




Wij hebben de placemats met zorg uitgezocht. De eerste foto is een Jubileumfoto van onze school. Deze foto is gemaakt door Nicolien Groeneveld. De tweede foto is het logo van onze school, zodat Wouter Bos niet snel zal vergeten waar hij op 5 oktober geweest is. www voor "de schakel"en hoogezand.nl erachter. Het leek ons allemaal erg duidelijk.
( www.deschakelhoogezand.nl)
De derde placemat daar staat ons multiflex placemats logo op, gecombineerd met het web-adres van onze site.
Op de laatste placemat hebben we een voorbeeld gemaakt hoe mooi het voor een partij kan zijn als je je placemats bij multiflex bestelt.

Hier onder ziet een kleine verzameling van het uitreiken van de placemats


Hier ziet u de uitreiking van de 2 placemats met het logo van de school en de schoolfoto


Op deze foto's krijgt wouter bos de 2 andere placemats waar het logo van multiflex en pvda logo op staan. De opmerking is gemaakt dat Wouter Bos de andere placemats kan bestellen op deze site waar over een tijdje natuurlijk ook een orderformulier op te vinden is. Het adres staat op de placemat met het logo van multiflex placemats.

Het was voor de kinderen een prachtige dag in het kader van Respect. Voor multiflex placemats is het een mooi begin van onze startende onderneming.

Voor een volledig verslag van het bezoek van Wouter Bos kijkt u op
www.deschakelhoogezand.nl

Voor een verder vervolg van onze strooptocht door ondernemersland moet u hier zeker over tijdje weer eens langskomen.

dinsdag, oktober 03, 2006

Het productieproces beschrijven

De kinderen vorderen steeds verder met hun verkenning in ondernemersland. We hebben al een aantal facetten gehad die met ondernemen te maken hebben. Op dit moment zijn we bezig om langzaam toe te gaan werken naar de productie en de verkoop, maar we willen eerst zeker zijn van onze zaak voor we gaan beginnen. In de komende periode gaat het natuurlijk nog over de klant, verkoopstrategien, verpakking etc...

Deze keer zijn we bezig geweest met het productieproces. Wat moet er allemaal gebeuren voordat we uiteindelijk ons eindproduct kunnen gaan verkopen aan de klant. De opdracht was dan ook: beschrijf het proces van niets naar een verkoopbare placemat

Hieronder ziet u de foto's van een aantal groepjes die het productieproces heeft uitgewerkt.



De foto's geven een mooi beeld hoe de kinderen hun productieproces zien. Opvallende details waren bijvoorbeeld een groep die het onderdeel aftersales erbij gehaald had( klant tevreden stellen). Waar de meeste kinderen heel veel moeite mee hadden was het begrip tijd toe te voegen. veel groepen waren het gewoonweg vergeten toe te voegen. Na wat tips van de leerkracht hebben de kinderen de tijdsduur toegevoegd.

Om te kijken of de processen klopten hebben we de presentatie laten doen door een andere groep uit de klas. Zij moesten gaan beschrijven hoe het productieproces verloopt. De kinderen die het productieproces hadden gemaakt, mochten daarna het proces toelichten en eventueel de vergeten zaken aan de orde stellen. Na deze les hebben de kinderen een duidelijker beeld wat het in gaat houden om een product te gaan maken en te verkopen. Op naar de volgende stap. Het maken van een prototype.

We hebben al een aantal prototypes gemaakt, maar die geven we aan Wouter Bos als hij op 5 oktober bij ons komt. Op donderdagmiddag 5 oktober,DE DAG VAN HET RESPECT komt hij namelijk een les over respect vroeger en nu geven.

Kortom een drukke maar spannende tijd voor ons allemaal!!!!!!!!!!!!!