dinsdag, oktober 03, 2006

Het productieproces beschrijven

De kinderen vorderen steeds verder met hun verkenning in ondernemersland. We hebben al een aantal facetten gehad die met ondernemen te maken hebben. Op dit moment zijn we bezig om langzaam toe te gaan werken naar de productie en de verkoop, maar we willen eerst zeker zijn van onze zaak voor we gaan beginnen. In de komende periode gaat het natuurlijk nog over de klant, verkoopstrategien, verpakking etc...

Deze keer zijn we bezig geweest met het productieproces. Wat moet er allemaal gebeuren voordat we uiteindelijk ons eindproduct kunnen gaan verkopen aan de klant. De opdracht was dan ook: beschrijf het proces van niets naar een verkoopbare placemat

Hieronder ziet u de foto's van een aantal groepjes die het productieproces heeft uitgewerkt.



De foto's geven een mooi beeld hoe de kinderen hun productieproces zien. Opvallende details waren bijvoorbeeld een groep die het onderdeel aftersales erbij gehaald had( klant tevreden stellen). Waar de meeste kinderen heel veel moeite mee hadden was het begrip tijd toe te voegen. veel groepen waren het gewoonweg vergeten toe te voegen. Na wat tips van de leerkracht hebben de kinderen de tijdsduur toegevoegd.

Om te kijken of de processen klopten hebben we de presentatie laten doen door een andere groep uit de klas. Zij moesten gaan beschrijven hoe het productieproces verloopt. De kinderen die het productieproces hadden gemaakt, mochten daarna het proces toelichten en eventueel de vergeten zaken aan de orde stellen. Na deze les hebben de kinderen een duidelijker beeld wat het in gaat houden om een product te gaan maken en te verkopen. Op naar de volgende stap. Het maken van een prototype.

We hebben al een aantal prototypes gemaakt, maar die geven we aan Wouter Bos als hij op 5 oktober bij ons komt. Op donderdagmiddag 5 oktober,DE DAG VAN HET RESPECT komt hij namelijk een les over respect vroeger en nu geven.

Kortom een drukke maar spannende tijd voor ons allemaal!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen: